Saturday, March 28, 2009

:::::jaulah ke giza::::25/6/09






video video video video



p/s : mlas la nak menaip..tgk pic ngan video je eah..hehe..

Saturday, March 14, 2009

..:::berpantang maut sebelum ajal::..




berpantang maut sebelum ajal..

erm...anak seladang tu mule2 kena kejar ngan sekumpulan singa sampai tercampak ke dlm air..pastu bile kena terkam ngan singa2 tu kt dlm air..ade la plak buaya besar masuk line..nak tau cmne anak seladang ni selamat??erm..tgk la video ni sampai abes..

p/s: mg nampak cam x mungkin terjadi kn mende ni...segalaNya muNGkin...hehe..

Tuesday, March 10, 2009

..::: - Raihan - Iktiraf:::..



masihkah dibuka pintu taubat itu???sesungguhnya Allah Maha Pemurah lg Maha Pengampun..


erm..cite skit la kenangan aku ngn kumpulan raihan ni..mase aku skolah rendah darjah 5 dulu(1998 kot) di padang awam kota tinggi,johor pernah ade konsert raihan kt stu..family aku semua gi sane..siap bwk tikar lg cam gi berkelah..firt time aku berkelah mlm2 atas padang mase tu..huhu..mule2 tu ceramah dari ustaz badrul amin(sblm die di gam oleh rtm krna kelantangannye bersuare..demokrasi??entah la..)..pas die abes ceramah tu aku gi belakang pentas..nak mintak autograph ustaz badrul amin..ustaz badrul amin sign ketas yg aku bwk..smbil jwp soalan yg org tnye psal hukum hakam ngan die kt blkg pentas tu..aku yg x pham ape yg ustaz tu terangkn blah je la pas dpt autograph..

then aku gi ar carik tempat raihan port kt blkg pentas..(dgn harapan dpt tgk raihan dri dekat..fanatik tul mse tu..huhu..)skali tgk diorang da naek stage la plak wat persembahan..aku intai2 je la dri blkg stage tu..aku amek port kt tepi tangga blkg pentas tu..oleh kerana aku makhluk yg kerdil pade mase itu..aku naek skit tangga tu..xde la terloncat2 nak tgk..pastu kump. raihan offer kt kanak2 yg sudi naek pentas nyanyi ngan die..aku mule2 rse mse tu cam nk naek gak..tp takut plk(yek r..dak2 lg r mase tu..ic pon xde lg)..ade 2 org dak naek atas..sorang dak laki..sorang dak pempuan..adik beradik aku rse..pastu plak nazri raihan request lg sorang utk naek ke pentas..ntah tangan ajaib mane ntah yg tibe2 tolak aku naek ke atas..

mule2 rse nak patah balik..rse cam nak marah sape yg tolak pon ade gak..ade ke tolak kuat2..aku kn kanak2 lg mase tu..huhu..tp aku gagahkn gak kaki melangkah menuju kehadapn...aku terpinga2 kt atas tu..kaki tibe2 gigil giler..aku cover..hehe..perasaan rse cam nak pecut blik umah pon ade..da la rmai org kt bwh tu..dikiri dan kanan aku plak anggota kumpulan raihan yg tgh popular gile mase tu..ter'blur' aku dibuatnye on stage..rse cam mimpi plk..hehe..anggota kumpulan raihan tnye soalan kt budak duaorng tu..die tnye name n tnye 5 name nabi setiap sorang..aku pon da siap2 ar jwpn dlm pale aku..sampai turn aku plk..salah sorang anggota raihan tu (da arwah skrg..sape name die..aku x ingat..)die tnye name aku..dgn komfiden aku jwp..name saye abdul hadi..hihi..pastu die suh bg 3 name malaikat..ter'blur' lg aku..bole plak soalan laen tnye..spontan plk tu..tp naseb baek ar aku skolah tadika dulu kt tadika islam..semua name tu ade dlm pale aku cam berebut2 nak kuor serentak smpai gelabah aku dibuatnye..tp aku ttp cover..hehe....bole la aku jwp tiga name tu dgn nada sangkut2..yg aku ingat aku jwp malaikat jibril,malik(aku ingat pon sbb ade noja masjid kt tempat aku name die malik..huhu)n lagi satu malaikat izrail..mse nak jwp jwpn last tu tibe2 terkompius plak antara izrail ngan israel..mase u klau x silap tgh kecoh psal kontijen israel nak maen sukan kt mlysia..kriket kot klau x silap..rmai wat demo kt masjid negara dgn slogan israel dijulang,rakyat ditentang.. huhu...sambung balik..n sbgi jln selamat aku jwp iszrail(kecik2 pon aku da pndai berhelah tw,,jgn maen2..huk2)..nazrey raihan x silap aku yg tegur aku jgn salah sebut..huhu..kantoi la plak...

then die ajak nyanyi same2..lagu 25 rasul..ala..lagu yg menyebabkan korang hafal semua name nabi tu..lgu tu bru lg mase tu..abah aku pon x sempat beli lg albumnye..nk donlod xde internet mse tu..haha..aku pon bersame2 ikut rentak musik tu..tgk diorang nyanyi dari dekat..betul2 kt sebelah aku n pegang bahu aku mase tu yg arwah tu(adoi..susah tol nak ingt namenye..huhu)..aku berkongsi mic ngan die la..time die ulur mic je aku wat sengih2 n cube wat2 miming..malu tul depan org rmai..aku plk rse cam jejak x jejak je berdiri kt stu..dgn lampu yg panasnye..nampak rmai org kt bwh..pastu kuor asap yg rase manis tu plk..dlm pale aku bile la lagu ni nak abes..klau tw lagunye leh gak aku uji suare..haha..nak tkucil je rse mse tu..da abes lgu tu die bgi hadiah..dak laki kecik tu dpt kopiah raihan..kolop je tgk bile die pkai kopiah besar tu..mesti bpak die yg sebat kopiah tu pastu..huhu..yg pempuan tu dpt bju t-shirt raihan..oleh krane mase tu aku pon pkai kopiah raihan(abah aku bg mse die bru blik haji )maka aku dpt la t-shirt raihan ..

pas turun dri stage tu aku terus gi kat mak abah aku ngan muke bangganye..siap tayang2 lg bju yg aku dpt..huhu..tp syg giler sbb time tu lom wujud hset kamera..kamera plk time tu pkai filem lg..tu pon mak ngan abah aku x bwk..klau x bole korang tgk kn bertape kiutnye aku mase kecik disamping raihan..hehe..bju yg aku dpt tu plk..xdpt aku pkai..sbb sizenye utk org dewasa..lawa bajunye..t-shirt hitam lngan pendek..pastu tulisan raihannye warne emas..aku bgi kt mak..mak yg gune utk dipakai kt rumah..ntah ade lg x baju tu..tp tu semua sebelas tahun dulu..mak ngan abah pon mesti lupe da psal ni klau aku xcitekan balik..adik2?erm..aku keciklg mase tu lg r adik2aku..ade yg lom lahir lg mase tu..adk aku yg no. 4 ke bwah klau aku citer mesti die ingat aku wat2 citer,..ntah2 adik pempuan aku yg no. 2 ngn 3 tu pon xtw yg diorang pernah tgk konsert raihan..huhu.. walaupun ianya berlaku berbelas thun lalu..tp sampai skrg aku cam xbole explain mcm mane aku leh berani gi depan stage walhal umur aku mse tu bru 11 thun..tp da sunat ar time tu..huhu..thanks to pemilik tngan ajaib yg tolak aku..

erm..tp kn..esoknye gi skolah aku ingt nak citer kt member2 psal mlm tu..tp ade cite yg lg penting plk..ade dak meninggal mlm tu..Alif name die..die skolah khas kt skolah aku..kire istimewa skit la..aku kenal die pon sbb die satu bas skolah ngn aku(bas hanafi yg byk jajan..huhu)..aku pon xde la kenal rapat sgt ngan arwah tu..die baek ngan haziq..member sekelas aku mse darjah 1 ngan 2 cergas..dak pling skema di zaman itu..die pkai jam casio yg ade lampu ijau dari darjah satu sampai 6..cermat giler(lebih2 plk aku..huhu)..tp aku rse alif mse tu cam la aku sbb aku pernah kacau die mse dlm bas..najib la punye pale..(geng bas skolah aku gak..nme penuh najib bin ma'mon..aku ingt nme ayah die smpi skrg sbb kenakalan aku)..last aku jumpe arwah alif tu pon mase dlm bas siang sblm die meninggal..die dmam ari tu..huhu..rupenye dlm aku gembira pade mlm tu..Alif menuju kerahmatullah..sampai sudah aku x citer ngan member2 aku yg aku on stage ngan raihan..ade la ustazah kamariah(ye kot) skolah agama yg tegur n perasan aku mlm tu(peminat fanatik la tu..huhu..)semoga roh Alif bergembira di dlm syurga bersame org yg soleh..amin...

walau bagaimana pun..tiap kli aku nengok klip video raihan mesti aku tersengih dan teringat balik kesengalan aku mase dak2 dulu..korang pon mesti pkir dua3 kli nak percaye ape yg aku citer ni kan..kann!!erm..aku x perlukn kepercayaan korang terhadap citer ni..huahua..ape yg penting..kenanganku sebelas thun lalu bersame kumpulan raihan x muNGkin aku lupakan walaupun vokalisnye saudara Nazri johari tidak lg bersame RAIHAN...hidup NASYID!!!(dikecualikn bg irama nasyid2 yg melentok-lentok n tangkap leleh cam kump. tomok..eh..newboyaz..eh...pape r..)wassalam..

p/s : ade lg citer mase jumpe kump. rabbani kt blkg stage mase sambutan jubli perak SMAAM(skolah arab mersing yg ku cintai.....sgt2x)xyah ar cite psal tu..bese2 je..pstu tgk persembahan elly mazlein kt plaza kota oppsss...da la..merepek2 t..slm..chow......